MALO CRNIĆEŽao nam je, vremenski podaci nisu dostupni!
Data powered by

 
Email
Email za mesne kancelarije i sluzbenike

Email za službenike i mesne kacelarije

Građevinska dozvola
OBRAZAC ZAHTEVA ZA DOBIJANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE

OBRAZAC ZAHTEVA ZA DOBIJANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE

 

„BORBA SE NASTAVLJA”

Izvor „Reč Naroda“ 02.9.2014.
Borba protiv bele kuge Smoljinac 2014Pod sloganom „Borba se nastavlja“ u porti smoljinačke crkve Svetih petozarnih mučenika, 31. avgusta, drugu godinu za redom održana je manifestacija „Dan borbe protiv bele kuge“. Cilj manifestacije je skretanje pažnje na rešavanje problema „bele kuge“ i njegovo jasno pozicioniranje među državne prioritete. Spašavanje sela, varoši, stremljenje ka tome da se spasi porodica kao institucija, potekla je od autora emisije „Zadnja kuća Srbija“, Milana Popovića. Oko 300.000 ljudi manje za deceniju dovoljno je alarmantan znak da država mora da stane na put izumiranju nacije. Jedan od ciljeva je i da se pokaže koliko se za 365 dana uradilo na rešavanju ovog problema bitnog za opstanak zemlje. Pomoć majkama i deci je stvar na kojoj država ne sme da štedi, poručili su organizatori manifestacije, Udruženje građana „UPP opštine Malo Crniće“, kojima je svesrdnu podršku pružila Mesna zajednica Smoljinac.
Specijalni gosti manifestacije bili su članovi porodice Nikitović iz Aranđelovca sa osmoro dece. Glava ove porodice Vitomir Nikitović nedavno je osnovao udruženje „Dete 4 +“ koje okuplja porodice sa velikim brojem dece. Inače, manifestacija je imala i humanitarni karakter, tako što su prikupljani dobrovoljni prilozi za Udruženje za pomoć osobama sa Daunovim sindromom „Osmi dan“ iz Požarevca, koje je formirano sa ciljem da svojim članovima starosti od jedne do 50 godina koji imaju ovaj sindrom obezbedi kutak za druženje, aktivnosti i lepše i veselije dane.
Na početku zvaničnog dela programa, evropski poznat sopran, operska diva iz Požarevca Gabrijela Ubavić izvela je himnu „Bože pravde“. O načinima efikasne borbe za rast nataliteta u Srbiji govorio je akademik prof.
dr Prvoslav Marković. On je ukazao na činjenicu da je u poslednjih tridesetak godina 10.500 sela u Srbiji izgubilo i poslednjeg stanovnika, a 2.500 sela ima preostalo nešto stanovnika odmaklih godina. Prošle godine 64.000 stanovnika je umrlo više nego što ih je rođeno.
-Svekolika bistrina sa kojom se rađamo, saznanja koja stičemo i znanja koja smo usvojili, vredna su samo onoliko koliko su ugrađena u trajanje i kvalitet trajanja. Treba trajati i to kvalitetno, jer ako nije kvalitetno trajanje onda je to tavorenje, kazao je Marković.
U nastavku programa nastupili su Anđelka Prpić i Miloš Urošević, voditelji popularne emisije televizije B 92 „Bulevar u 5 do 5“, dramski umetnik Lepomir Ivković, dečiji hor „Ivan i njegovi klinci“ iz Kučeva, Marija Bogdanović i Radan Vilotić, glumci scene „Talija“ iz Požarevca, mađioničar Sale Vegas, dečiji folklorni ansambl iz Mihajlovca, a prisutne mališane knjigama je darivala Biblioteka „Srboljub Mitić“.

Comments are closed.

Izaberite pismo
Informator o radu
 informator o radu opstine Malo Crnice

Informator ažuriran 11.7.2014

Organizaciona shema

KZM na twiteru

KZM

Kancelarija za mlade opštine Malo Crniće

regionalna razvojna agencija

Regionalna razvojna agencija Braničevo Podunavlje

Slobodno vreme
Continental turs Kula