Teritorija opštine Malo Crniće zauzima prostor od 271 km2. Centralni deo teritorije obuhvata plodna, široka dolina 

srednjeg i gornjeg toka reke Mlave, koja se lagano širi u Stišku ravnicu. Samo po obodima nalaze se pitoma brda, poslednji obronci Homoljskih planina. Karakteristike reljefa su 83-350m nadmorske visine.

Opština Malo Crniće ima 13.853 stanovnika (broj stalnog stanovništva) koji žive u 19 naselja. Broj stanovnika sa građanima koji su evidentirani kao povremeno odsutna lica je 18.610 stanovnika.

Sedište Opštine je u Malom Crniću, koje je u blizini susednih opština Požarevac, Petrovac na Mlavi, Kučevo, Veliko Gradište, Žabari.

Opština Malo Crniće je povezana magistralnim putem Požarevac- Majdanpek i regionalnim putevima Požarevac- Petrovac- Žagubica.

U odnosu na ostale opštine u Braničevskom okrugu možemo reći da je Opština Malo Crniće na prvom mestu kada je u pitanju procenat poljoprivrednog zemljišta u odnosu na ukupno zemljište i to 84,6%.    S toga je na području Opštine Malo Crniće osnovna grana privređivanja poljoprivreda koja ima izuzetne pogodnosti i ista se odvija na oko 23.000 hektara, od čega se najveći deo nalazi u posedu individualnih gazdinstava, ostala površina je državna, odnosno društvena svojina, koja se nalazi u posedu  sedam Zemljoradničkih zadruga i to: ZZ «Budućnost», Malo Crniće poseduje 318,41 hektara; PZ «Stig», Boževac 14,02hektara; ZZ «Vitovnica», Kula poseduje 0,33hektara, što ukupno iznosi 332,76 hektara. Ostale Zemljoradničke zadruge ne poseduju zemlju, već se bave organizovanom poljoprivrednom proizvodnjom.

Organizaciona shema
Organizaciona shema

 

Izaberite pismo
Informator o radu
 informator o radu opstine Malo Crnice

Informator ažuriran 11.7.2014

Organizaciona shema

KZM na twiteru

KZM

Kancelarija za mlade opštine Malo Crniće

regionalna razvojna agencija

Regionalna razvojna agencija Braničevo Podunavlje

Slobodno vreme
Continental turs Kula