MALO CRNIĆE

14°C
subjektivni osećaj 14°C
Bez oblaka

danas:
28°C / 12°C
sutra sreda četvrtak
30° / 12° 31° / 16° 29° / 16°


Data powered by

 
Email
Email za mesne kancelarije i sluzbenike

Email za službenike i mesne kacelarije

Građevinska dozvola
OBRAZAC ZAHTEVA ZA DOBIJANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE

OBRAZAC ZAHTEVA ZA DOBIJANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE

Izvor „Reč naroda“

Uoči i na dan Ognjene Marije, na prostoru izletišta „Točak“, pod pokroviteljstvom opštine Malo Crniće, a u organizaciji Centra za kulturu opštine Malo Crniće i udruženja građana „To čak“ iz Kule i mesnih zajednica Kobilje, Kula i Aljudovo od ržana je, sedmi put zaredom, manifestacija „Sa izvora bistre vode“, koja predstavlja promociju prirodnih lepota, tradicije i običaja stiškog i homoljskog kraja. Manifestaciju koja je to kom dva dana trajanja okupila vi še hiljada žitelja opštine Malo Crniće, svečano je otvorio Dra gan Mitić, predsednik opštine Malo Crniće naglasivši da će lokalna samouprava i ubuduće pružati podršku u organizaciji ovakvih smotri, jer se na taj na čin predstavljaju turistički potencijali ovog prelepog kraja.

Prvog dana manifestacije od ržana je smotra mladih violi nista, harmonikaša i vokalnih solista.

Ovogodišnja  pobednica najlepša vodonoša je Tijana Radosavljević, prva pratilja je Đurđina Ilić, a druga Sanela Janković. Nakon proglašenja najlepših devojaka, proglaše na je i naj baba Dikica Jenić iz Kobilja, super baba je Ljubica Damnjanović iz Aljudova, a za najlepšu babu proglašena je Snežana Gabinat iz Kobilja. Posetioce izletišta „Točak“ zabavljao je orkestar „Crljenači Biseri“, a gosti večeri su bile estradne pe vačice Izvorinka Milošević i Gordana Stojičević.

Ova manifestacija koja se već sedmi put zaredom organizuje sa namerom da pređe u tradicionalnu, održava se sa ciljem da negujemo prirodu našeg krajaokolinu, narodnu tradiciju i da omogućimo narodu jedan prijatan boravak u prirodi. Cilj nam je da i dalje oplemenjujemo okolinu i dođemo da novih ideja, kako bi manifestacija mogla da bude sve bolja. U narednom periodu pažnja će biti usmerena ka organizaciji još interesantnijih sadržaja, kako bi se broj učesnika i posetilaca iz godine u godinu uvećavao, istakao Dragan Mitić predsednik opštine Malo Crniće.

Smotra je nastavljena degustacijom starih jela spravljenih u kuhinjama člani ca aktiva žena Kule, Kobilja, Aljudova, Udruženja žena „Se stra Jelica“u Malom Crniću i Udruženja „Zdenac“ iz Trnjana.

Cažnju publike je privuklo i sportsko nadmetanje u starim dis ciplinama: nadvlačenju konopca, bacanju kamena sa ramena i skoku u dalj iz mesta.

U revijalnom delu programa na letnjoj pozornici nastupila su četri folklorna ansambla, KUD „Đura Jakšić“ iz Velokog Sela, KUD “Izvor“ iz Crljenca, KUD “Dukat“ iz Simićeva i KUD “Vla stimir Pavlović Carevac“ iz Smoljinca,

Inače, po predanju ovdašnjih ljudi pitka, lekovita voda iz tri sastavljena izvora na ovom iz letištu isceljuje i leči bolesti očiju i bubrega.

Comments are closed.

Izaberite pismo
Informator o radu
 informator o radu opstine Malo Crnice

Informator ažuriran 11.7.2014

Organizaciona shema

KZM na twiteru

KZM

Kancelarija za mlade opštine Malo Crniće

regionalna razvojna agencija

Regionalna razvojna agencija Braničevo Podunavlje

Slobodno vreme
Continental turs Kula