Izvor „Reč Naroda“ 2.6.2015.

Proteklog vikenda, u selu Aljudovo u opštini Malo Crniće, održano je 15. Državno prvenstvo Srbije u preciznom sletanju paraglajderom, u organizaciji Paraglajding kluba „Beli orlovi“ iz Požarevca. Uz veliku podršku Turističke organizacije opštine Malo Crniće i donatora požarevačkog Kluba, održano je za sada najmasovnije takmičenje u zemlji u ovoj disciplini „Kup orlova 2015“ Na takmičenju je učestvovalo oko 40 pilota iz svih krajeva Srbije. Svi članovi Srpske reprezentacije došli su da oprobaju svoje snage u konkurenciji domaćih pilota.

Uspešno je realizovano maksimalnih 6 takmičarskih serija, i 5 najboljih je bodovano za rang listu. Pobedu u pojedinačnoj konkurenciji je odneo Dejan Valek, jedan od članova reprezentacije, a ekipno prvo mesto tim „Berkut“ iz Vršca. Prema rečima Ivana Nikolića, direktora takmičenja, sve je proteklo u najboljem redu. Svi piloti su bili zadovoljni organizacijom i suđenjem, i nije podneta nijedna žalba na tok takmičenja. Organizator je u subotu, u večernjim časovima, posle uspešno završenog takmičarskog dana, priredio pilotima i prijateljima kluba rok koncert grupe „Loaded guns“

Do kasnih večernjih sati dobro raspoloženje je držalo na okupu takmičare i prijatelje Kluba. Takmičenje je uspešno završeno u nedelju, sa svečanom dodelom pehara i medalja. Nagrade je podelio predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, koji se zahvalio organizatoru na još jednom uspešno realizovanom takmičenju. Nakon toga, organizator je pozdravio sve takmičare i prijatelje Kluba, zahvalio se svima koji su došli i pozvao da se sledeće godine okupe u još većem broju, i doprinesu popularizaciji ovog veoma atraktivnog i interesantnog sporta.
Direktor TOOMC Jasna Jović istakla je da se od nedavno, kada je registrovana paraglajding staza, pruža prilika stanovništvu da se bliže upozna sa paraglajdingom, jedinstvenim vazduhoplovnim ekstremnim sportom. Nismo ni slutili da će se 2014. godine održati drugo kolo lige Srbije, a još veća čast nam je da se na današnji dan održava i Državno prvenstvo u disciplini precizno sletanje upravo u opštini Malo Crniće. Turistička organizacija opštine Malo Crniće podržava sve zanimljive sadržaje, a posebno zadovoljstvo im je je da budu deo sportske manifestacije koja će ugostiti ovoliki broj sportista zdravog shvatanja života i vedrog duha. Nadaju se da će u narednom periodu ovaj sport još više zaživeti kod nas te da će veliki broj stanovnika ostvariti i svoj san o letenju u opštini Malo Crniće.

Comments are closed.

Izaberite pismo
Informator o radu
 informator o radu opstine Malo Crnice

Informator ažuriran 11.7.2014

Organizaciona shema

KZM na twiteru

KZM

Kancelarija za mlade opštine Malo Crniće

regionalna razvojna agencija

Regionalna razvojna agencija Braničevo Podunavlje

Slobodno vreme
Continental turs Kula