Međunarodni praznik „Dan mladih“, obležen je u utorak 12. avgusta, u Zaovi. Ovaj dan zamišljen je kao prilika da se svim predstavnicima javnosti privuče pažnja na globalne probleme mladih, da se prepoznaju njihovi potencijali, slave dostignuća i planiraju načini uključivanja mladih u preduzimanju koraka u razvoju društva.

„Dan mladih“ u Zaovi, pod sloganom „Mladi za bolju budućnost“, obeležen je u okviru projekta „Lokalni akcioni plan za mlade opštine Malo Crniće“, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Malo Crniće. Prioritetne oblasti od značaja za mlade, čije rešavanje predviđa „Lokalni akcioni plan“ su :

1. Aktivizam i volonterizam mladih;
2. Donošenje odluka;
3. Informisanje;
4. Slobodno vreme;
5. Obrazovanje;
6. Zapošljavanje;
7. Zdravlje mladih;
8. Životna sredina.

Projekat traje do kraja septembra ove godine, kada se planira usvajanje „Lokalnog akcionog plana za mlade“ , od strane lokalne vlasti.

Na skupu u Zaovi, prezentovan je predlog „Lokalnog akcionog plana opštine Malo Crniće“, mladima je približen pojam omladinskog volonterizma i aktivizma.

KUD „Toponica“ iz Toponice i KUD „Đura Jakšić“, iz Velikog Sela, predstavili su se gostima spletom narodnih igara i pesama. Za dobru atmosferu i letnju žurku bio je zadužen bend „ Magic love“ iz Požarevca.

Koordinator Kancelarije za mlade Milica Peurača.

Comments are closed.

Izaberite pismo
Informator o radu
 informator o radu opstine Malo Crnice

informator o radu azuriran 11.7.2014

KZM na twiteru